Κέα

Η Κέα (ή Τζια) είναι ένα νησί με πολλές φυσικές ομορφιές και μακρόχρονη ιστορία που φανερώνεται από τα αρχαιολογικά μνημεία της. Η ανόθευτη κυκλαδίτικη ομορφιά της, η ποικιλία των τοπίων και οι υπέροχες παραλίες, μαγεύουν τον επισκέπτη του νησιού.

Είναι το βορειοδυτικότερο νησί των δυτικών Κυκλάδων και το κοντινότερο στο ανατολικό άκρο της Αττικής. Απέχει μόλις μία ώρα από το Λαύριο και μιάμιση ώρα συνολικά από το αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος".

Στην Κέα συναντάει κανείς μια πανέμορφη φύση με εναλλασσόμενα τοπία. Στους ορεινούς όγκους συναντάει κανείς δάση με βελανιδιές τα οποία διαδέχονται όμορφα λιβάδια. Οι απότομες ρεματιές καταλήγουν σε γραφικούς ορμίσκους και απάνεμες ακρογιαλιές και όλα μαζί δημιουργούν ένα αρμονικό και γοητευτικό σύνολο. Η Κέα παρουσιάζει αρχαιολογικό ενδιαφέρον καθώς στο νησί σώζονται τα ερείπια της αρχαίας πόλης, αλλά και θρησκευτικό καθώς βρίσκονται διάσπαρτα εξωκκλήσια.

Το νησί διαθέτει λιθόστρωτα μονοπάτια – παράδεισο για τους περιπατητές - που τα περισσότερα καταλήγουν σε έρημες ακρογιαλιές. Σε όλες τις διαδρομές, υπάρχουν ξύλινες πινακίδες σήμανσης και προορισμού. Αν και η Κέα δε φημίζεται για τη νυχτερινή της ζωή, οι ευκαιρίες διασκέδασης δε λείπουν. Το νησί, δεν έχει κορεστεί από τον τουρισμό γεγονός που του επιτρέπει να διατηρεί αναλλοίωτη την παραδοσιακή του ταυτότητα.